Προφίλ

DesignGreen, είναι ένα γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου (Landscape architecture). Ιδρύθηκε στα τέλη του 1996, και βρίσκεται στην Νικήτη της Χαλκιδικής στην Ελλάδα.
   Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους στον χώρο του τοπίου(Landscape) με εκτεταμένη εμπειρία και υπόβαθρο ενώ συνεργάζεται με εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, όπως αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους μηχανικούς του, γεωπόνους, με απώτερο στόχο την πλήρη και επιστημονικά καταρτισμένη πρόταση για τους πελάτες μας.
     Στον τομέα των κατασκευών, είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα και κατάλληλα μηχανήματα.
    Στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο του Κέντρο Κήπου (Garden Center) - DesignGreen, επιτρέποντας στους πελάτες μας να έχουν μια καλύτερη εικόνα των υλικών και προϊόντων από τον εκθεσιακό μας χώρο.

Είναι η αειφορία Μια πρόκληση για τον 21ο αιώνα;

   Υπάρχει μια συνεχής και αυξανόμενη ανάγκη των πελατών για τη δημιουργία βιώσιμων συστημάτων, οικονομική, με χαμηλό κόστος συντήρησης και ελάχιστη κατανάλωση σε φυσικούς πόρους (νερό, θρεπτικά συστατικά κλπ) σε σχέση με τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του περιβάλλοντος.
   Επιτυχία είναι η προσομοίωση ενός τεχνητού τοπίου με το ίδιο φυσικό τοπίο, σε μια ελεγχόμενη και συγκεκριμένη περιοχή.
   Φιλοσοφία μας, είναι να υλοποιήσουμε βιώσιμα τοπία με μοντέρνα σχέδια, χρησιμοποιώντας γηγενή υλικά όπως ενδημικά φυτά, σκληρά κ μαλακά υλικά  καθώς και στοιχεία νερού, με σεβασμό και σύμφωνα με τις αρχές και λειτουργίες του περιβάλλοντος και της φύσης.
    Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών μας.
  Ζώντας, αγαπώντας και θαυμάζοντας το Μεσογειακό τοπίο, στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις δυνατότητες και τη μοναδικότητά του, εφαρμόζοντας  πολλά  από "καλούδια" του στα έργα μας.
 
Έχουμε επικεντρωθεί σε έργα με διαφορετικές κλίμακες(scales) όπως:

  • Σχεδιασμός Τοπίου και ιδιωτικών χώρων
  • Μελέτη Φυσικού & αστικού τοπίου και περιβάλλοντος
  • Εφαρμογή και συντήρηση

Σύντομο βιογραφικό

   Ο  Νέστορας Χ.Παμπόρης, ιδρυτής του DesignGreen, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 1971 και διαμένει μόνιμα, από τα μέσα του 1983, στην όμορφη Νικήτη της Χαλκιδικής, πρωτεύουσα του δήμου Σιθωνίας. Αποφοίτησε από τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  στα τέλη του 1995.
       Στο τέλος του 1996, ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητά στην αρχιτεκτονική τοπίου και την κηπουρική και μετά από χρόνια εμπειρίας, αποφάσισε να επεκτείνει την επιστημονική γνώση του ως αρχιτέκτονας τοπίου αποφοιτώντας από το  Άνχαλτ Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Γερμανίας, αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα στο τοπίο Αρχιτεκτονική (MLA).
    Για  πάνω από 20 εμπειρίας σε σχεδιασμούς και κατασκευές, σε μικρής και μεγαλύτερης κλίμακας έργα, κύριος στόχος μας είναι ο συνδυασμός της επιστήμης, της γνώσης, της τεχνολογίας και της εμπειρίας, δίνοντας επιτυχή αποτελέσματα  σε αισθητική, λειτουργικότητα και βιωσιμότητα των τοπίων με σεβασμό πάντα στις ανάγκες των πελατών μας.


© 2020 designgreen.gr. All Rights Reserved.